RSS
archiv revue
Recenze: Deník Ruth Maierové
„Nikdy se nevrátím.“ Tato kniha neslibuje žádný happyend, ale strhující deníkový příběh jedné dívky, která přišla ve špatný čas na špatné místo, obklíčené špatnými lidmi. Deník Ruth Maierové je kniha, ke které se budete vracet kvůli její obyčejnosti, kvůli postřehům všednosti, ale i kvůli velkému srdci, které pisatelka projevila při vnímání svého okolí.
Březnové DESKOHRÁTKY
Koncem každého měsíce se můžete těšit na novou rubriku DESKOHRÁTKY, v níž si představíme novinky ze světa her. Co vyšlo v prvním jarním měsíci?
Velikonoční tvoření pro celou rodinu
Tipy a nápady na velikonoční a jarní dekorace, se kterými mohou pomáhat i ti nejmenší.
Petra Santlerová: Ze Stelinky se stala hvězda!
První kniha a takový úspěch. To se jen tak nevidí. Knížka Stelinka a kouzelné kamínky boduje nejen u dětí, kterým je určena, ale pochvalují si ji i rodiče a prarodiče. Jak takový skvost vznikl, na to jsme se zeptali autorky Petry Santlerové.
Recenze: Svolení
Skandální. Jak jinak výstižněji popsat autobiografický román francouzské autorky o vztahu s téměř padesátiletým mužem. Jí bylo v té době čtrnáct…
Wellnessy pořád zavřené? Dopřejte si relaxační koupel!
Je zřetelně jasné, že lockdown bude trvat tři týdny stejně jako nouzový stav trval měsíc, takže všechno zůstane zavřené a my si musíme najít způsoby, jak si zlepšit náladu. Připravte si relaxační bublinkovou koupel.
Recenze: Půlměsíční město
Je tady nejnovější kniha autorky Sarah J. Maasové, na kterou jsem se neskutečně těšila. Pokud jste její knihy četli, jste zvyklí na to, že jsou hodně obsáhlé. Tlustá kniha zprvu může odrazovat, ale není se čeho obávat, rozhodně má co nabídnout. Musím říct, že je opravdu vidět, jak se autorka s každou sérií vyvíjí a zlepšuje. Čekala jsem, že to bude skvělé, ale tohle… byla jízda.
Zdeněk Svěrák: Humor řadím mezi léky
Známý český dramatik, scenárista, herec a spisovatel Zdeněk Svěrák oslaví 28. března narozeniny. A jako dárek si nadělil knihu Povídky a jedna báseň, kterou vydává nakladatelství Grada. Jak tráví čas v období, kdy jsou zavřená divadla a o čem je jeho třetí kniha povídek? To nám prozradil v následujícím rozhovoru.
Cesta z těsta - Velikonoční beránek
Blíží se Velikonoce a jedním ze symbolů tohoto svátku je beránek. V rodině, kde si na svátky nemohli dovolit jehněčí, se pekl sladký beránek ve formě. Většinou býval z piškotového nebo kynutého těsta. Jenže to rychle osychá. Podělím se s vámi o jednoduchý recept z třeného těsta.
Recenze: Zelenina z ekozahrady
Jaro už pomalu klepe na dveře a s jeho příchodem nás čeká také práce na zahradě. Pokud patříte mezi pěstitele, určitě vás zaujme kniha manželů Svobodových Zelenina z ekozahrady, v níž najdete spoustu neocenitelných rad, nápadů a informací o tom, jak si vytvořit ze zahrady jedlý ráj.
Nenechte si uniknout zajímavé články!
Informace o nových článcích, soutěžích, knihách a akcích Vám rádi pošleme e-mailem.

Nejnovější články

Co nového napsali mistři napětí? Přinášíme rovnou 10 důvodů, proč si najít chvíli a ponořit se do světa napětí.
Loni na podzim vydalo nakladatelství Kniha Zlín další zářez plodné britské autorky Helen Fieldsové, konkrétně samostatný román Poslední na řadě. Temný thriller z mýty opředeného skotského ostrova vás jednoduše chytne a nepustí!
Svátek všech maminek klepe na dveře! Obdarujte ji nezapomenutelným zážitkem s naší speciální kávovou edicí. Přidejte k tomu knihu plnou dobrodružství nebo romantiky a nezapomeňte využít slevový kód MAMINKA. Několikanásobná radost je zaručena!