RSS
archiv revue
Které zvyky a tradice na Vánoce dodržujete?
České Vánoce nemají o zvyky a tradice nouzi. V každé rodině se pravděpodobně dodržují ty nejznámější, ostatní pak různě. Pojďme si je připomenout.
Recenze: Leonardo da Vinci
Ke knize Waltera Isaacsona jsem přistupovala s velkou zvědavostí. Napadaly mě otázky: Jaký záběr musí mít člověk, který se pustí do životopisu renesančního umělce poté, co napíše životopis Steva Jobse či Alberta Einsteina? Jakým způsobem nám přiblíží osobnost 15. století? A co se člověk dozví o slavném autorovi Mony Lisy, Poslední večeře a deníků, ve kterých si projektoval létací stroje?
Soutěž o 3 výtisky knihy Pět domácích prostředků nahradí celou drogerii
Objevte jednodušší životní styl, který méně zatěžuje životní prostředí, naučte se žít nakupovat svobodně a experimentujte s recepty z této knihy! Čeká na 3 výherce soutěže!
Našli jsme dárek, který zaručeně potěší
Zase musíte vymyslet, co koupit všem blízkým a známým na Vánoce? S námi nemusíte nad ničím dumat a přemýšlet! Máme senzační tip na dárek.
Dva tipy na dárek s příchutí tajemna
Někteří z nás nečtou thrillery, ale mají rádi tajemství, tarotové karty a knihy, které mění pohled na svět. Jestli přemýšlíte, co někomu takovému koupit, nechte se inspirovat.
Knižní novinky pro děti a mládež - prosinec 2018
Poslední měsíc v tomto roce přinesl hodně novinek, opět jsme pro vás vybrali pár tipů z beletrie i z populárně-naučné literatury pro děti a mládež.
Recenze: Tajný život afghánských dívek
Očekávaná délka života afghánské ženy je pouhých 44 let a její životní cyklus často začíná a končí zklamáním. Narodí se jako dívka a nakonec se jí možná také narodí dcera. Pro některé je přestrojení za chlapce jediný způsob, jak se prosadit.
Recenze: Ultima thúlé, nejzazší zem
Nahý obr, to mi v hlavě vytanulo během čtení nové sbírky básníka Slívy, jednoho z živých klasiků české poezie. Osobně Slívu už léta pokládám za příklad autentického člověka a jeho poslední vydaná sbírka mi to potvrzuje
První část nové série od autorky bestselleru Asylum
„Dům fúrií vás chytne a nepustí. Je to okouzlující, strašidelná a skvěle napsaná cesta do srdce temnoty.“
Recenze: Divoký obchod
Petr Cihlář je chytrý a úspěšný mladý muž. On sám sebe považuje za právnické eso a neodolatelného playboye. Protože se touží stát partnerem v prestižní firmě, přijme na první pohled jednoduchý úkol. Když se svou kolegyní dorazí do zapadlé vísky na Jesenicku, dojde mu, že udělal osudovou chybu.
Nenechte si uniknout zajímavé články!
Informace o nových článcích, soutěžích, knihách a akcích Vám rádi pošleme e-mailem.

Nejnovější články

Co nového napsali mistři napětí? Přinášíme rovnou 10 důvodů, proč si najít chvíli a ponořit se do světa napětí.
Loni na podzim vydalo nakladatelství Kniha Zlín další zářez plodné britské autorky Helen Fieldsové, konkrétně samostatný román Poslední na řadě. Temný thriller z mýty opředeného skotského ostrova vás jednoduše chytne a nepustí!
Svátek všech maminek klepe na dveře! Obdarujte ji nezapomenutelným zážitkem s naší speciální kávovou edicí. Přidejte k tomu knihu plnou dobrodružství nebo romantiky a nezapomeňte využít slevový kód MAMINKA. Několikanásobná radost je zaručena!