RSS
archiv revue
Alchymistova šifra: Dan Brown pro mladší čtenáře
Na podzim minulého roku vyšla v nakladatelství Fragment kniha Alchymistova šifra od Kevina Sandse určená pro čtenáře od 10 let.
Knihomolové, zbystřete! Hlasování Cena čtenářů je v plném proudu
Čeští autoři, nakladatelé i organizátoři knižních událostí mají právě napilno. Blíží se totiž nejen čas pražského veletrhu Svět knihy, ale také každoročního udílení cen ČESKÝ BESTSELLER. Ocenění získávají knižní tituly, které se za uplynulý rok 2017 staly nejprodávanějšími v rámci sítě knihkupectví a e-shopu KNIHCENTRUM.cz. Nominace zahrnuje také nejúspěšnější audioknihy prodané prostřednictvím služby Audioteka.cz.
Dárky udělaly dětem ze Zanzibaru radost
V rámci dovolené naší zaměstnankyně Denisy Illíkové na ostrově Zanzibar, se KNIHCENTRUM.CZ s.r.o. podílelo na sbírce knih a jiných drobností pro místní děti ze základní a střední školy. Přinášíme vám čerstvou reportáž z této cesty.
Šestnáctá lež v sobě spojuje styl amerických akčních filmů s právnickými thrillery
James Patterson patří k nejplodnějším autorům všech dob. Ročně napíše několik knih a ve svém nejnovějším thrilleru opět prokázal, že je ve skvělé formě. Policistka Lindsay pátrá po sériovém vrahovi, snaží se usvědčit středoškolského učitele z teroristického útoku a ještě si musí vyřešit problémy s manželem.
Román Pod zámkem je jako smršť, po níž nezůstane kámen na kameni
Bohatý Louis Didier se rozhodl, že ze své dcery vychová nadčlověka. Manželku odkoupil od rodičů v jejích šesti letech a potom ji cvičil pro budoucí roli. Dceru Maude v útlém věku uzavřel v domě se zahradou a dělal všechno možné, aby vynikala nad ostatními. „Pod zámkem“ je otřesné svědectví ženy, která dlouho považovala šílenosti svých rodičů za něco normálního.
Divné počasí je povedené a čtivé
Je to teprve pár dní, co u nás vyšla novinka od Joe Hilla s názvem Divné počasí. Přiznávám, že mi připravování této knihy naprosto uniklo a všimla jsem si ji snad teprve den před vydáním v novinkové sekci nakladatelství Beta.
Vítězové Magnesia litera 2018
Je dobojováno a známe vítěze všech kategorií 17. ročníku výročních knižních cen Magnesia Litera. Tady jsou:

KNIHA ROKU
Erik Tabery: Opuštěná společnost

LITERA ZA PRÓZU
Josef Pánek: Láska v době globálních klimatických změn


LITERA ZA POEZII
Milan Děžinský: Obcházení ostrova


LITERA ZA KNIHU PRO DĚTI
František Tichý: Transport za věčnost

LITERA ZA NAUČNOU LITERATURU
Lucie Skřivánková, Rostislav Svácha a kolektiv: Paneláci


LITERA ZA NAKLADATELSKÝ ČIN
Lucie Skřivánková, Rostislav Svácha a kolektiv: Paneláci


LITERA ZA PŘEKLADOVOU KNIHU
Máirtín Ó Cadhain - přel. Radvan Markus: Hřbitovní hlína


LITERA ZA PUBLICISTIKU
Patrik Ouředník: Antialkorán aneb nejasný svět T. H.

DILIA LITERA ZA OBJEV ROKU

Marek Švehla: Magor a jeho doba
Knižní novinky - duben 2018
Jaro je už sice tady, ale to neznamená, že přestaneme číst. Naopak, duben přináší celou náruč knižních novinek, které si nemůžete nechat ujít. Máme pro vás připravených deset knižních tipů.
Soutěž o 3 výtisky knihy Doktor Proktor a vana času
Doktor Proktor a vana času vydalo nakladatelství JOTA jako paperback s filmovou obálkou. Chcete ji? Pojďte soutěžit!
Halina Pawlowská - videorozhovor ke knize Zoufalé ženy dělají zoufalé věci
V úterý 27. března navštívila Dům knihy v Ostravě známá scenáristka a spisovatelka Halina Pawlowská. Představila zde hostům knižní předlohu filmu Zase zoufalé ženy dělají zoufalé věci.
Nenechte si uniknout zajímavé články!
Informace o nových článcích, soutěžích, knihách a akcích Vám rádi pošleme e-mailem.

Nejnovější články

Co nového napsali mistři napětí? Přinášíme rovnou 10 důvodů, proč si najít chvíli a ponořit se do světa napětí.
Loni na podzim vydalo nakladatelství Kniha Zlín další zářez plodné britské autorky Helen Fieldsové, konkrétně samostatný román Poslední na řadě. Temný thriller z mýty opředeného skotského ostrova vás jednoduše chytne a nepustí!
Svátek všech maminek klepe na dveře! Obdarujte ji nezapomenutelným zážitkem s naší speciální kávovou edicí. Přidejte k tomu knihu plnou dobrodružství nebo romantiky a nezapomeňte využít slevový kód MAMINKA. Několikanásobná radost je zaručena!