Jak chytře zvládnout vaření pro děti s jedinou knihou

archiv revue
Každá správná maminka chce, aby její dítě mělo co se týče výživy to nejlepší. Správný poměr živin, množství i načasování jídla je tak trochu alchymie, o které je potřeba mít základní znalosti. Proto vznikla praktická kniha Vaříme pro kojence a batolata, v níž najdete důležité informace pěkně pohromadě s velkým množstvím receptů.

Zkušené rady k nezaplacení

První stravovací návyky jsou základem pro náš celoživotní vztah k jídlu. Každodenní realita a časové možnosti ovšem neposkytují vytíženým maminkám vždycky ideální podmínky pro kreativní vymýšlení při vaření. Stereotypní příprava mixovaných kašiček rychle vyčerpá zásobu nápadů a vy za chvíli hledáte inspiraci na různých internetových stránkách. Můžete tak narazit na spoustu neodborných názorů a diskusí, v nichž se lehce ztratíte. Napůl příručka a napůl kuchařka od výživové specialistky Olgy Mengerové je založená na celoživotních zkušenostech s dětskou výživou. Podle věku dětí se dělí do dvou částí, kdy jedna je určená pro kojence a druhá pro batolata. Prozradí vám, kdy a čím můžete začít své dítě přikrmovat a jaká skladba jídla mu bude prospívat. Dále pak třeba, jaké zásady byste při přípravě pokrmů měli dodržovat, na co si dát pozor z hlediska hygieny nebo jaké vybavení je nutné v kuchyni mít.

Čerpejte z více než 200 nápadů každý den

V části s recepty se naučíte sestavovat pestrý jídelníček, který je laděný podle sezónních potravin. Varianty se dají různě kombinovat tak, aby vyhovovaly i vybíravějším dětem. Čtenáři na této knize nejvíce oceňují, že recepty jsou jednoduché, z běžně dostupných surovin a založené na české kuchyni. Zahrnují jídla s různými druhy masa i ta bezmasá, sladké pokrmy, přílohy či saláty. S věkem dítěte se recepty čím dál více přibližují stravě dospělých členů rodiny. S tím souvisejí také zásady správného stolování, které si děti budou osvojovat. S knížkou Vaříme pro kojence a batolata od Ottova nakladatelství se z přípravy dětského jídla nikdy nestane nudná rutina. Vařit zdravě a bez chemických přísad v kupovaných potravinách tak zvládne úplně každý.

Nenechte si uniknout zajímavé články!
Informace o nových článcích, soutěžích, knihách a akcích Vám rádi pošleme e-mailem.
Související produkty
Čeština
Vaříme pro kojence a batolata
Čeština

Vaříme pro kojence a batolata

5.0 2
299
IHNED odesíláme
Líbí se Vám tento článek? Sdílejte jej s přáteli.

Nejnovější články

Svátek všech maminek klepe na dveře! Obdarujte ji nezapomenutelným zážitkem s naší speciální kávovou edicí. Přidejte k tomu knihu plnou dobrodružství nebo romantiky a nezapomeňte využít slevový kód MAMINKA. Několikanásobná radost je zaručena!
Nosíte náramky z minerálů? Sbíráte kamínky na dovolené nebo obdivujete sochy detailně vytesané z žuly či mramoru? Horniny a minerály jsou všude kolem nás a mohou působit nejen esteticky. Používají se ve stavebnictví, sochařství i malířství, šperkařství a mincovnictví, ale také v předmětech každodenní potřeby či ve zdravotnictví. Jak to ale s jejich vznikem vlastně je? Kde se minerály a horniny na planetě Zemi vzaly nebo jak vznikly zkamenělé rostliny, živočichové i celé stromy? Některé kameny se staly posvátnými, kdežto jiné jsou zajímavou kuriozitou, kterou denně navštěvují houfy turistů. Svět hornin a minerálů je velmi rozmanitý. Vzpomenete si, který minerál denně používáme a lidské tělo nefunguje správně ani bez něj, ani s jeho přemírou?
O tomhle člověku lze skutečně říct, že umí splynout s přírodou. To, jak popisuje, jak jej zvířata tolerují, jak ho nechávají je pozorovat, je úžasné. Díky tomu je vlastníkem mnoha unikátních fotografických snímků a o radost z nich se dělí se svou ženou. Má selfie s liškou (ne ochočenou!), má zachyceného hranostaje se svou kořistí a řadu dalších fotek, které rovněž najdete v knize.