Letní horečka slev: ušetřete až 80 %

Tisíc dnů v Toskánsku? Tisíc dnů vám prostě nebude stačit! 😊

Pojďte zapomenout na každodenní stresy a vydejte se do země, která voní bylinkami a kořením už na dálku aspoň prostřednictvím této knihy. Budete mít pocit, že tam jste a bude se vám to moc líbit.
Možná to byla láska na první pohled. Potkali se, seznámili se a velice rychle se i vzali. Americká šéfkuchařka a uhlazený bankéř z Benátek. Možná se to zdá jako šílený nápad, ale pokud si to zrovna myslíte, další nápady byly stejně překotné. Když už byli manželé, rozhodli se rozloučit se s městem gondol a otočit se k němu zády. Přetrhali všechno, co je v Benátkách vázalo, aby mohli odjet do Toskánska a začít tam bydlet v čemsi, co mohla být dříve stáj. A to, co prozatím působí jako katastrofa, to byla zase velká láska na první pohled, ale taková, že které se už nikdy nedokážou vyléčit.

Zamilovali se do typické krajiny, starobylých domů, tradiční vesničky San Casciano dei Bagni a všechno, co tam viděli a čeho se mohli zúčastnit, je nadchlo natolik, že si ani neuvědomili, že do Toskánska přijeli vlastně nedávno. Už si neuměli představit život bez nádherné modré oblohy a přírody, bez zvuku kostelních zvonů, bez vinobraní, a hlavně bez toskánské kuchyně. Když potkali starého Barlozza a ten jim dal ochutnat vesnický chleba pokapaný čerstvě vylisovaným olivovým olejem, pozval je na sběr kaštanů i na pátrání po těch nejlepších lanýžích a pomalu je naučil, aby se ze svého uspěchaného streotypu vymanili a začali si konečně užívat drobné radosti života a žili tak každý den. A Barlozzo jim rád ukazuje zdejší způsob života. Ze zamilovanosti do Toskánska se brzy stává láska na celý život.

Tisíc dnů v Toskánsku je román, který se odehrává na jednom z těch nejkrásnějších míst, jaké v Evropě můžete najít a mezi stránkami skrývá recepty, které voní na dálku a po kterých se vám budou nejen sbíhat sliny, ale pokud nebudete těsně po jídle, skoro určitě vyrazíte pro něco dobrého do lednice. Je to kniha o cestování, o Itálii, o skvělém jídle i pití a o zážitcích, jaké se nikde nedají koupit. Budete mít chuť odjet do Toskánska, stát se členem místní komunity a všechno to hezké zažít na vlastní kůži. A zcela určitě budete chtít uvařit si všechny ty speciality. A protože s tím autorka počítala, poschovávala mezi stránkami knihy několik hodně dobrých receptů. Tisíc dnů v Toskánsku? Tisíc dnů vám nebude stačit. 😊

-ice-
Nenechejte si uniknout zajímavé články!
Informace o nových článcích, soutěžích, knihách a akcích Vám rádi pošleme e-mailem.
Související produkty
Čeština

Po italsku do hubky

5.0 1
299 245
IHNED odesíláme
Čeština

Moje Velká Británie

3.0 1
649 532
Vyprodáno
Čeština

Cestování za jídlem

3.0 1
349 286
Vyprodáno
Čeština

Putování s vařečkou po Čechách, Moravě a Slezsku

3.0 1
199 163
IHNED odesíláme
Like

Latest articles

Z humanitního gymnázia a bakaláře knihovnictví byla cesta do nakladatelství snadná. I když ne přímá, několik let pracovala ve velké soukromé televizi. To byla zkušenost, která ji pracovně zocelila a formovala. Hodnotí knihy i podle obálky a myslí si, že než mít nervy v kýblu, je lepší v něm chladit Prosecco.
Mistr bojových umění Petr Zárybnický byl žákem japonských mistrů Sonody a Harady. Věnoval se Shorinji Kempu, Otokodate rodiny Sonoda a ninjutsu a stal se držitelem černých pásků. Jednu dobu pracoval jako instruktor ve zvláštních jednotkách, kde učil boj s „ne-zbraněmi“, a na krátký čas se s nimi zapletl v akcích. Působil i jako tělesný strážce. V České republice učí svoje COMBAT KEMPO víc než třicet let a je autorem několika knih s tematikou bojových umění.
Tato akce platí v e-shopu i kamenných prodejnách v období 20. 6.–7. 7. 2024.