Recenze: Grilování

archiv revue
Jakmile tuto kuchařku otevřete, okamžitě dostanete hlad a začnou se vám sbíhat sliny nad pochoutkami, které budete při listování knihou objevovat. Na nic nebudete čekat a hned se pustíte do grilování, aby se jeden ze šťavnatých pokrmů na vás co nejdříve začal usmívat na talíři.

Kniha Grilováníale také teploměr budou vašimi nezbytnými parťáky při zahradní párty. V této jedinečné publikaci, která odstartovala novou řadu kuchařek Romana Vaňka a jeho ženy Jany Vaňkové, najdete recepty na burgery, krevety, ryby, dipy a zeleninové saláty. Všechny jsou doplněné krásnými fotografiemi a najdete u nich seznam surovin, postup a vychytávku, tip či zajímavost, jak jídlo udělat ještě lepší. Všechny suroviny jsou dostupné v klasickém obchodě. Postupy jsou napsané srozumitelně a jednoduše, takže se nemusíte bát, že přijdete o celou večerní zábavu.

Naše rodina miluje burgery, takže u nás bylo rozhodnuto hned, který recept vyzkoušíme - burger s domácí bulkou.

Housky na burgery

Suroviny

500 g hladké mouky
250 ml mléka
100 ml rostlinného oleje
1 vejce30 g droždí
10 g soli
špetka cukru krupice
1 žloutek na potření
mák na posypaní (použila jsem i sezamová semínka)
hladká mouka na posypání těsta

Postup

  • V míse robota smíchej mléko, olej, vejce a rozdrobené droždí. Přidej mouku, sůl, cukr a hnětacím hákem vypracuj hladké pružné těsto. Přikryj utěrkou a nech 30 minut odpočinout v pokojové teplotě.
  • Odpočaté těsto vyklop na omoučněnou pracovní plochu a rozděl ho na 15 stejných velkých kousků. Vyválej z nich bochánky polož je na plech vyloženým pečicím papírem a nech v pokojové teplotě kynout 45 minut.
  • Troubu rozehřej na 220 °C.
  • Vykynuté bochánky potři rozšlehanými žloutky a případně je posypej mákem nebo sezamovými semínky.
  • Peč v rozehřáté troubě dozlatova, přibližně 10–12 minut. Hotové housky nech vychladnout na mřížce.

 

Hovězí burger se salsicciou

Suroviny

400 g mletého hovězího krku
200 g klobásy salsiccia (Italská klobása – běžně dostupná ve větších obchodech)
1 lžička čerstvě mletého pepře
sůl

Postup

Klobásu nařízni, stáhni střívko a vyhoď ho. Maso klobásy nakrájej najemno a co nejrychleji promíchej s masem a pepřem.

Všechny suroviny na burger kromě soli co nejrychleji promíchej. Pak už stačí jenom vytvarovat placky silné 1,5 cm.

Přímé grilování na 190–200 °C

Další rady a vychytávky najdete v kuchařce. 😊

DIP z nivy

100 g nivy
100 g zakysané smetany
1 lžička worcesterské omáčky
špetka pepře

Postup

Suroviny rozmixuj dohladka a dej na 30 minut do ledničky. Před podáváním promíchej.

Dobrou chuť 😊!


 Autor: Markét

Nenechte si uniknout zajímavé články!
Informace o nových článcích, soutěžích, knihách a akcích Vám rádi pošleme e-mailem.
Související produkty
Čeština

Grilování

4.9 26
359 299
IHNED odesíláme
Čeština

Jednoduše & dokonale Ryby, drůbež, zvěřina

5.0 1
359 309
IHNED odesíláme
Čeština

Snadno & Rychle 2

3.0 1
359 309
Poslední kusy
Čeština

Jednoduše & dokonale Maso

5.0 2
359 309
IHNED odesíláme
Líbí se Vám tento článek? Sdílejte jej s přáteli.
zanechte komentář (zprávu)

Nejnovější články

Kdo si počká, ten se dočká, jak praví staré přísloví, které platí i v případě delšího čekání na nové knihy oblíbeného autora. A příznivci Břicháče Toma alias Tomáše Kosačíka se dočkali. Po více než dvou letech si konečně můžete pořídit jeho nové knihy. A vychází rovnou dvě. Je libo kuchařku nebo motivační knihu? Obě vycházejí 20. 6. 2024.
Vyhrajte knihu důležitou pro zdraví. Autor v ní vychází z nejnovějších studií a vlastních poznatků, které mu přinesla jeho desetiletí trvající lékařská praxe. Dozvíte se, jak vznikají střevní problémy a jak jim můžete předcházet a léčit je. Knihu získají 3 výherci.
Prémiový obsah
číst více
Zase se nám ochladilo, takže opět ideální čas na zachumlání do deky a otevření knížky. Vyberte svým ratolestem novou knihu, která je potěší.