Grilování podle Romana Vaňka

archiv revue
Vychází nová řada kuchařek Recepty pro každého, autory jsou oblíbení manželé Vaňkovi. 120 vynikajících a jednoduchých receptů najdete v první knize této série, kterou autoři nazvali Grilování - tipy a postupy krok za krokem.
Grilování podle Romana Vaňka

Grilování
vám odpoví na všechno, co se o něm chcete dozvědět. Nevíte, zda je výhodnější gril na dřevěné uhlí, nebo plynový? Jaké maso a která marináda jsou nejlepší? Zajímá vás, co za koření při grilování použít, aby se vám podařilo vykouzlit neodolatenou pochoutku?  I na takové otázky dostanete v kuchařce oděné v bílé knižní obálce odpovědi. A dozvíte se i to, proč běžným amatérům teploměr při grilování zjednoduší život.


Češi grilování milují, proto kuchařku Grilování, která voní ohněm a kouřem, bude chtít mít každý gurmán po ruce. Užijte si 120 receptů a zjistěte, jak grilovat maso, zeleninu, burgery, ale také jak třeba nevysušit na grilu kuře. 

Staňte se mistry LETNÍCH GRILOVAČEK!

Tady je recept, který můžete vyzkoušet:


RECEPT

Kuře na plechovce

1 kuře
1 plechovka světlého piva o objemu 0,33 l
1 lžíce najemno nakrájeného rozmarýnu
½ lžíce lístků tymiánu
½ lžíce soli
1 lžička čerstvě mletého pepře
1 lžička najemno nastrouhané citronové kůry
1 prolisovaný stroužek česneku
60 g másla
2 lžíce sladké papriky
½ lžičky chilli koření

Postup

1. Připrav gril pro nepřímé grilování a rozpal ho na 180–200 ˚C.

2. V misce smíchej rozmarýn, tymián, sůl, pepř, citronovou kůru a česnek. Směsí důkladně posypej kuře ze všech stran.

3. Kuře posaď na otevřenou plechovku piva a postav ho na hliníkovou grilovací misku, do které bude odkapávat tuk z kuřete. Dej na gril na plochu s nepřímým žárem. Gril
přiklop víkem a griluj 60 minut.

4. V rendlíku rozehřej máslo a vmíchej sladkou papriku a chilli koření.

5. Kuře potři ochuceným máslem a griluj přiklopené dalších 10 minut. Znovu ho potři a přiklopené griluj ještě 10 minut. Pozor, tekutina v plechovce je vařící, proto dávej pozor, když budeš kuře z plechovky sundávat.

6. Kuře nech před podáváním alespoň 10 minut odpočinout.

S Romanem a Janou Vaňkovými jsme si nejen o grilování povídali nedávno. ROZHOVOR ZDE.


 
Nenechte si uniknout zajímavé články!
Informace o nových článcích, soutěžích, knihách a akcích Vám rádi pošleme e-mailem.
Související produkty
Čeština

Grilování

4.9 30
359 299
IHNED odesíláme
Líbí se Vám tento článek? Sdílejte jej s přáteli.
zanechte komentář (zprávu)

Nejnovější články

V posledním románu úspěšné americké spisovatelky Katherine Arden „Hřejivé ruce duchů“ sledujeme sourozenecké duo Lauru, polní zdravotní sestřičku, která se dobrovolně vrací na frontu do víru první světové války, aby našla zmizelého bratra, vojáka Freddieho. Ač platí za nezvěstného, ba zesnulého, sestra této informaci neumí a nechce uvěřit.
Rok se s rokem sešel a opět tady máme adventní čas. Pojďte si ho zpříjemnit! Každý den až do Štědrého dne na vás v našem speciálním kalendáři čeká exkluzivní sleva nebo odměna. Nezapomeňte otevřít nové okénko každý den, ať nelitujete, že jste něco prošvihli.
Kromě přehledu novinek, které právě vyšly nebo ještě v průběhu prosince vyjdou, pro vás máme soutěž o parádní hry. Stanete se šťastným výherce?