Novinka Blanky Malé: humorná i pikantní zpověď – jak se žije s Italem, který je o 17 let mladší?

10.10. v 16:00 - 17:00 h. Předpremiérová beseda NDM - OTELLO.

NDM uvede operu Giuseppe Verdiho Otello

Úterý 10. října v 16.00 - 17.00 hodin – předpremiérová beseda NDM – OTELLO, DŮM KNIHY Knihcentrum.cz

Beseda u příležitosti uvedení opery Giuseppe Verdiho Otello. Hlavními hosty budou herci Maida Hundeling a Martin Bárta, představitelé rolí Otellovy manželky Desdemony a praporečníka Jaga. Setkání nabídne také další zajímavé hosty a provázet jím bude dramaturgyně opery NDM Eva Mikulášková.

Maida Hundeling se narodila v tuniské Bizertě. Základy hudebního vzdělání získala u barytonisty Wernera Schürmanna. V roce 1997 se zúčastnila mistrovského pěveckého kurzu pod vedením Waltera Berryho a získala stipendium od Společnosti Richarda Wagnera v Bayreuthu. V roce 1999 pokračovala ve studiu zpěvu a interpretace u sopranistky Olivery Miljakovic ve Vídni. V letech 2001–2003 působila jako sólistka v Zemském divadle v Eisenachu. Od roku 2003 je svobodnou umělkyní.

Martin Bárta vystudoval zpěv na pardubické konzervatoři u prof. Svatavy Šubrtové, na AMU v Praze u prof. René Tučka a soukromě u Jacka Straucha. Působil jako sólista AUS Praha (1990–1991) a v letech 1991–1995 se věnoval pedagogické činnosti v oborech zpěv, klavír a hudební teorie na Vysoké škole pedagogické a ZUŠ v Hradci Králové. Byl též hlasovým pedagogem chlapeckého sboru Boni Pueri. Od roku 2006 vyučuje Martin Bárta sólový zpěv na AMU v Praze. V roce 1994 započalo jeho tříleté angažmá v libereckém Divadle F. X. Šaldy, od počátku roku 1997 je sólistou Státní opery Praha, kde debutoval jako Hlasatel v Lohengrinovi Richarda Wagnera. V roce 2005 byl odměněn LIBUŠKOU – cenou českých divadelních kritiků za nejlepší interpretační výkon v roli Mlynáře v Novákově Lucerně.

Národní divadlo moravskoslezské se sídlem v Ostravě je největším a nejstarším profesionálním divadlem v Moravskoslezském kraji a zároveň největší kulturní institucí zřizovanou statutárním městem Ostrava. Je nepřehlédnutelným centrem kulturního, duchovního, intelektuálního a společenského života občanů Ostravy a širokého okolí. Jako jediné na Moravě má divadlo čtyři umělecké soubory – operu, činohru, balet a operetu/muzikál, které hrají pravidelně na dvou stálých scénách: v Divadle Antonína Dvořáka a Divadle Jiřího Myrona. Ročně uvádí cca 16 premiér a odehraje téměř pět stovek představení.


Po celý měsíc říjen bude v Domě knihy KNIHCENTRUM.cz probíhat akce KNIŽNÍ HODY - Čím více KNIH nakoupíš, tím větší SLEVU máš. Akce platí do 31. 10. 2017.

Rezervujte si místo na webových stránkách www.knihcentrum-ostrava.cz/rezervace. Upozornění – 15 minut před začátkem akce rezervace propadají, dostavte se prosím včas!

Informace o akcích  v DOMĚ KNIHY naleznete také v mobilní aplikaci Moje Ostrava, kterou lze zdarma stáhnout pro Android i iOS

Akce v rámci projektu Dům knihy Živě!!! spolufinancuje statutární město Ostrava

Přidat komentář