Hubnutí bez diet a cvičení zní jako totální science fiction. Ale není tomu tak. Martina Králíčková, manželka Ivo Tomana, ví, jak na to.
Její kniha Hubnutí bez diet a cvičení přináší všem, kdo se marně snaží zhubnout, návod, jak docílit snižování hmotnosti a přitom se nestresovat příkazy a zákazy. Dokonce ani cvičit nemusíte, a přesto budete hubnout. Svou knihu Martina Králíčková napsala pro všechny, kdo na většinu z následujících pěti otázek odpoví ANO:
- máte kila navíc?
- jste jedna z těch, kdo drží už několikátou dietu?
- zápasíte s jojo efektem?
- zhubnete a později zase přiberete?
- a nakonec často vážíte víc, než před začátkem diety?
Hubnutí bez diet vám prozradí, jak konečně zhubnout. Sama autorka má postavu jako modelka a přitom žádné "zaručené" diety nedrží. Nejí light potraviny a klidně se nají i večer. Když má chuť na brambůrky nebo čokoládu, tak si je dopřeje. A přesto je štíhlá.
Jak? Je třeba jen dodržovat několik jednoduchých pravidel a můžete zapomenout na počítání kalorií a nepřeberné množství diet, které vám stejně k ničemu nebyly.
Kniha Hubnutí bez diet a cvičení vám dokáže, že zhubnout může každý.Ušetří vám nejen spoustu nervů s různými dietami, stresů při pohledu do zrcadla, ale hlavně peněz za různé odtučňovací kůry.
Tak na co čekáte?
Začněte hubnout hned teď!
Obsah knihy Hubnutí bez diet a cvičení
-
Předmluva
-
Úvod
- Proč jsou Američané tak obézní?
-
Kapitola 1: Je obezita dědičná?
- Proč jsou obézní celé rodiny
- Velitel kuchyně
- Jak velitel kuchyně ovlivňuje naše stravovací návyky
- Co může velitel kuchyně zkazit
-
Kapitola 2: Jsme tlustí vlastní vinou?
- Je jídlo droga?
- Proč jídlo z fastfoodových restaurací dobývá svět?
- Jak se dostaneme ven ze začarovaného kruhu
-
Kapitola 3: Jak vidíme sami sebe
- Jak poznám, že jsem tlustý?
- Skutečně vám tyto ukazatele řeknou, jak na tom jste?
- Proč vězni tloustnou?
- Jak tedy poznáme, že jsme tlustí?
- Pořádně se najíst je pojem relativní
- Jíme více, než si myslíme
-
Kapitola 4: Snadné cesty k obezitě aneb Chyby, kterých se dopouštíme
- Chyba číslo 1: „Dvě kila navíc nejsou zase tak moc“.
- Chyba číslo 2: Síla zvyku aneb „Takhle se to prostě dělá“.
- Chyba číslo 3: „Abych zhubl, stačí sportovat“.
- Chyba číslo 4: „Bez pohybu se zhubnout nedá“.
- Chyba číslo 5: Příliš věříme všemu, co slyšíme a čteme.
- Chyba číslo 6: „Stále myslím na jídlo“.
- Chyba číslo 7: „Z pití přece ztloustnout nemůžu“.
- Největší chybu dělají lidé s pitím
- Problém ovocných šťáv
- Chyba číslo 8: Příliš věříme různým odborníkům.
- Celozrnné pečivo
- Nízkotučné potraviny
- Chyba číslo 9: Snídaně.
- Chyba číslo 10: Jak jíme ovoce.
- Chyba číslo 11: „Jím, dokud je co“ aneb „Bojím se, abych o něco nepřišel“.
- Chyba číslo 12: „Jenže mně to takhle chutná“.
- Chyba číslo 13: „Konečně si plním svůj sen“ aneb „Mám lednici narvanou k prasknutí“.
- Chyba číslo 14: „To jídlo miluji“ aneb „Tomu prostě neodolám“.
- Chyba číslo 15: „Co mám dělat?“ aneb „Musím se přizpůsobit svému okolí“.
-
Kapitola 5: Proč se přejídáme?
- Nezvládáme nadbytek
- Vytvořte si svůj „koncentrák“
- Signály, že máme dost
- Množství jídla
- Dovolená all inklusive
- Velikost nádobí
- Co z toho vyplývá?
-
Kapitola 6: Nadváha začíná už v obchodě
-
Kapitola 7: Zhubnout může každý. Pokud si kolem sebe vytvoří správné prostředí
- Jak postupovat při jídle v restauraci i doma
-
Kapitola 8: Hubnutí začíná v naší hlavě
- Jak se dělá dokonalá iluze
- Mějte svoji modlitbu
- Změňte identitu z: „Jsem tlustý“ na „Jsem štíhlý“
- Moje modlitba
- Síla myšlenky
- Své tělo nesmíme trápit
- Zákazy
- Oblíbené jídlo aneb proč nám něco chutná a něco ne
- Jak jsem začala mít ráda fenykl
- Domnívejte se, že vám zdravé jídlo chutná
- Někteří lidé nemohou nikdy zhubnout. Proč?
-
Kapitola 9: Být štíhlý je zvyk aneb Vystupte z role tlusťocha
- Oblast nevědomí
- Dá se jíst méně, aniž bychom to poznali
- O kolik zhubnu za rok?
- Změňte svoje zvyky
- Návod, jak změníte své špatné návyky
- Zjistěte, kde děláte chybu
- Stanovte si cíl
- Určete si jednu změnu
- Uzavřete sami se sebou novou potravinovou dohodu
- Vytvořte si překážky na cestě za jídlem
- Nejčastější důvody ztroskotání
-
Závěr
-
Použitá literatura