RSS
archiv revue
Abhejali Bernardová - Jak překonat La Manche
Vegetariánka Abhejali Bernardová, česká plavkyně, která také ráda běhá, čte a překládá knížky, si s námi povídala o svém vztahu ke sportu a k meditaci.
Dobrodružství v aljašské divočině
Název vaší aktuální nádhernými fotografiemi a strhujícími příběhy nabité diashow Aljaška – Pobřeží Pacifiku je doplněna drobným dodatkem: Na člunech panenskou přírodou Severní Ameriky. To zní samo o sobě docela neuvěřitelně...
Z Horvátha je znovu spisovatel
V českém fotbale nenajdete nikoho, kdo by měl takový šarm. Pavel Horváth je výjimečný, osobitý a originální. Například jeho kamarád a známý režisér Jakub Kohák o něm tvrdí: „Pavel je unikátní člověk a unikátní fotbalista. Na hřišti se chová jako rozvážný vykutálený brundibár, který má schopnost bleskově zaútočit jako sršeň.“
Doma se mi smějí, že přečtu všechno, co přede mnou nevyleze na strom
Významná překladatelka a populární autorka Hana Whitton vystudovala obor čeština – angličtina na filozofické fakultě Karlovy univerzity. Po roce 1989 se podílela na založení jednoho z prvních soukromých nakladatelství a poté působila v dalších významných vydavatelstvích.
Katherine Pancolová: "Jako spisovatel jste všemocný!"
Profesorka francouzštiny a latiny, novinářka a úspěšná spisovatelka Katherine Pancolová je známá svými rozhovory s představiteli politického a kulturního života, a především jako spisovatelka.
Bavilo mě znova vidět svět a každodennost očima malé holky
S Petrou Dvořákovou o její novince pro dětské čtenáře Julie mezi slovy. Knižní pulty jsou zavaleny příručkami s návody na to, jak přežít všechny možné životní trable.
Při psaní ráda vycházím z prostředí, které důvěrně znám
Česká prozaička, publicistka, překladatelka z a do angličtiny, tlumočnice a bývalá taxikářka Iva Pekárková žije od roku 2005 v Londýně, pravidelně však navštěvuje Českou republiku.
Nevěra je pro muže většinou otázka příležitosti
V září se na pultech knihkupectví objevila kniha, která vzbudila velký zájem u nejedné dívky či dámy. Nabízí odpovědi na otázky, které si ženy často kladou, a také návod, jak mohou poznat samy sebe.
Zamíchal jsem staré karty a přidal k nim pár králů a es
Se Zdeňkem Svěrákem o jeho nejnovější knize Po strništi bos. Českého dramatika, herce, scenáristu, autora knih pro děti i dospělé a spoluzakladatele dodnes fungujícího DivadlaJáry Cimrmana asi netřeba představovat.
Erbenova Kytice v jedinečné knižní úpravě
Nakladatelství BVD přichází s replikou nejvíce ceněného vydání z roku 1924 s ilustracemi akademického malíře Václava Součka. Exkluzivní polygrafické zpracování – použitý papír a tisková technologie (plátěná vazba, sítotisk) jsou téměř identické s vydáním z roku 1924.
Nenechte si uniknout zajímavé články!
Informace o nových článcích, soutěžích, knihách a akcích Vám rádi pošleme e-mailem.

Nejnovější články

Co nového napsali mistři napětí? Přinášíme rovnou 10 důvodů, proč si najít chvíli a ponořit se do světa napětí.
Loni na podzim vydalo nakladatelství Kniha Zlín další zářez plodné britské autorky Helen Fieldsové, konkrétně samostatný román Poslední na řadě. Temný thriller z mýty opředeného skotského ostrova vás jednoduše chytne a nepustí!
Svátek všech maminek klepe na dveře! Obdarujte ji nezapomenutelným zážitkem s naší speciální kávovou edicí. Přidejte k tomu knihu plnou dobrodružství nebo romantiky a nezapomeňte využít slevový kód MAMINKA. Několikanásobná radost je zaručena!